
Katsu curry m. seitan & sød kartoffel
Katsu curry!
Er der noget bedre end en skål med dampende ris, cremet karrysovs og absolut sprødstegte seitan- og sød kartoffel-skiver? I hvert fald ikke hvis du spørger mig på en efterårsdag (eller en vinterdag, eller en forårsdag, eller en sommerdag!). Jeg er ellevild med denne japanske karryret.
Da kæresten og jeg skrev under på vores lille landsted, var den første tanke hos os begge, at vi skulle have katsu curry fra Wagamama! Vi kunne ikke leve med tanken om at forlade København uden at spise det en sidste gang. Da denne sidste gange kom og gik, og vi endeligt flyttede ind i vores drømmehus, var vi lidt triste ved tanken om ikke at kunne købe det mere. Har jeg ikke godt fortalt, at jeg lever og ånder for mad? 😉
Anyways, det går jo ikke at opgive en af de bedste karryretter. Så jeg slog straks op på google, og jeg fik googlet mig frem til lidt forskellige veganske katsu curries. Og her er vi så… jeg har lavet katsu curry mange gange, siden vi flyttede, og nu er den blevet, som jeg gerne vil have den. Hermed giver jeg den videre til dig, kære læser!
Det er i bund og grund en meget simpel ret, og den er også relativ hurtig at lave. Det, som tager længst tid, er at sprødstege seitan og de søde kartoffelskiver, men det er så også det. Jeg har brugt Naturli’s seitan i skiver, da den allerede er i (sjovt nok) skiver, og prisen er også til at betale. Men hvis du har din egen seitan eller en anden favorit så brug endeligt den.
Der er ikke så meget at beskrive i forhold til smag og konsistens. Du har ris, en karrysovs, sprød seitan og sød kartoffel samt lidt grønt. Så simpelt, så lækkert!
Velbekommen 🙂
Katsu curry, 4 personer
5 dl ris (jeg har brugt både jasmin og brune)
1 lille håndfuld salat pr. person
evt ponzu sauce
sesamfrø
Karry
2 spsk kokosolie
2 løg – finthakket
5 fed hvidløg – presset
20 g ingefær – skrællet, fintrevet
2 sød-syrlige æbler – groftrevet
1½ spsk karry (jeg bruger Urtekrams)
2 tsk garam masala
2 spsk sojasauce
1 dåse kokosmælk
2 dl vand
1 spsk miso
1 spsk æblecideredddike
evt 2 spsk sukker
Seitan & sød kartoffel
200 g seitan – i skiver
250 sød kartoffel – skrællet, i maks. 5 mm tykke skiver
30 g majsstivelse
20 g kikærtemel/hvedemel
1½ tsk salt
1 dl vand
ca. 100 g pankorasp/almindelig rasp
Neutral olie til at stege i
Start med at sætte risene over. Følg anvisningen på pakken. Lad derefter risene dampe af i gryden under låg.
Imens risene koger, laves karrysovsen. Steg løg og hvidløg i olien ved middelhøj varme til løgene bliver bløde.
Tilføj ingefær, æbler, karry, garam masala og sojasauce og steg videre i et par minutter.
Rør kokosmælk, vand, miso og æblecidereddike i. Giv det et opkog og lad karryen simre i 20 minutter. Smag til med lidt salt og muligvis lidt sukker. Stil til siden.
Lav de sprødstegte seitan- og sød kartoffel-skiver. Hav to store tallerkener klar, kom køkkenrulle på begge og stil til side.
Pisk majsstivelse, kikærtemel, salt og vand sammen til du har en meget vandet dej. Dejen skal ikke hænge fast på skiverne.
Varm olien op på en stor pande. Sørg gerne for at panden er dækket med mindst 2 cm olie.
Dyp skiverne i dejen først og vend dem derefter i pankoraspen – pres gerne skiverne ned i raspen, så der kommer et godt lag på. Læg til side.
Steg 4-5 skiver ad gangen på panden ved middelhøj til høj varme (alt efter hvor mange der er plads til). Sørg for at justere varmen hvis skiverne hurtigt bliver meget mørke. Steg skiverne til de er gyldne og føles sprøde på begge sider. Lad dem dryppe af.
Sæt det hele sammen. Når alle skiverne er stegt, kan det være, karrysovsen skal varmes en smule op.
Fordel risen i en skål eller på en tallerken, hæld karrysovsen over og placer seitan- og sød kartoffel-skiverne ovenpå.
Fordel salaten og hæld en smule ponzu sauce henover. Slut af med sesamfrø.
Nyyyyd den 🙂 Hov! Er den allerede væk?
Selv om det ikke er på billedet, så er syltede rødløg næsten uundværlige! Karryretten smager fantastisk uden, men de syltede rødløg giver et ekstra umpf.
Pssst… Du kan erstatte seitan med tofu. De søde kartofler kan erstattes med aubergine, som er ret klassisk, og som er super lækker, hvis du stadig sørger for at skære auberginen i tynde skiver.

