Opskrifter,  Sødt

Chokoladekage m. bagte blommer

Det er blommetid!

Her på gården var vi så heldige at få hele 3 blommer fra vores egne træer, som vi plantede i foråret. Så det er ikke disse blommer, jeg har brugt til denne opskrift – men måske næste år (jeg håber!).

Men indtil da bliver blommerne købt i butikkerne, og jeg fik forleden en stor bakke med mig hjem. Jeg overvejede, om jeg skulle lave den her lækre chaikage med blommer, men på den anden side havde jeg lyst til noget nyt.

Det er blevet til en saftig chokoladekage, der er toppet med creme fraiche og krydrede bagte blommer. Det er jo nærmest to desserter smækket sammen i én, og dermed er det dobbelt op på lækkerhed og lykke 😉

Jeg var i hvert fald lykkelig over at sætte tænderne i kagen, efter jeg havde fjernet nedfaldsblade fra tagrenderne på vores hus.


Chokolade
kage m. bagte blommer, ca. 10 personer

Chokoladekage

2½ dl plantemælk

1 tsk æblecidereddike

20 g brun farin

130 g sukker

1 dl neutral olie

1 tsk vaniljesukker

1 tsk salt

25 g kakao

100 g mørk chokolade – smeltet

40 g groft mel

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

Bagte blommer

5 blommer – halveret, sten fjernet

20 g brun farin

½-1 tsk kanel

en smule salt

Topping

200 g veg-creme fraiche

en smule vaniljesukker


Forvarm ovnen til 180 grader
.
Beklæd en springform (22 cm) og en bageplade med bagepapir.

Pisk plantemælk og æblecidereddike sammen. Når det er tyknet en smule, piskes brun farin, sukker, olie, vaniljesukker og salt sammen. Når det er rørt godt sammen, piskes kakao og den grove mel i.

Pisk derefter den smeltede chokolade i. Når det er rørt godt sammen, piskes hvedemel, bagepulver og natron hurtigt i.

Hæld dejen i springformen og bag midt i ovnen i ca. 30 minutter, eller til en kniv kommer ren ud.


Når kagen er færdigbagt, laves blommerne
. Fordel blommerne med den skårne side opad. Drys farin, kanel og salt over.

Bagt midt i ovnen i ca. 25 minutter, eller til blommerne er møre.

Imens blommerne er i ovnen, røres creme fraiche luftigt. Stil på køl.


Når blommerne er færdigbagte, skal de køle af i 5 minutter
. Skær blommerne i mere mundrette bidder.

Rør creme fraichen på kagen, drys en smule af vaniljesukkeret over og fordel til sidst de bagte blommer.

Server med en god kop the.


Pssst…
Du kan sagtens lave en skøn dessert kun med blommerne! Server som de er, efter de har været i ovnen, eller server dem med lidt tvebakker eller vaniljeis. Mums!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.