image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Veganske scones m. brombærsyltetøj & æblekompot

Foråret er virkelig ved at gøre sig klar!

Fuglene synger hele morgenen, formiddagen og eftermiddagen, og om aftenen er der nogle, tja… hvad skal jeg kalde det? Ikke rigtig fuglesang, men nærmere “hør dog på mig for pokker”-skrig. Men jeg kan sagtens overleve at høre på de skrig, for fuglesang, fuglekvidder og endda også fugleskrig er bare dejligt efter nogle måneders stilhed.

Vintergækkerne er oppe af jorden, men hos mig er de endnu ikke sprunget ud – men jeg glæder mig!!

Jeg lavede de her scones med alt det lækre tilbehør for at fejre både min egen og min søsters færdiggørelse af vores uddannelser – som dessert til vores dimissions-familiefest, som var i går.

Er der noget bedre end en skøn fest i et dejlig selskab med de aller-vigtigste personer i livet?

Smagen kommer især fra æblekompotten og brombærsyltetøjet. Æblekompotten er krydret med vanilje og kanel, hvor brombærsyltetøjet er krydret med vanilje og lakrids. Normalt er jeg ikke så meget til lakrids i desserter, hvis det altså smager rigtig meget af lakrids, men når det er krydret, så lakridsen kun giver en dybde, så er jeg vild med det! Og det er selvfølgelig, sådan som det i min brombærsyltetøj 😉


Scones m. brombærsyltetøj og æblekompot, 6 scones

Scones

1½ dl neutral sojamælk

1 tsk æblecidereddike

220 g hvedemel

25 g sukker + lidt ekstra til drys

1 spsk bagepulver

3/4 tsk salt

1½ tsk vaniljesukker

50 g margarine (jeg har brugt Naturli’ Smørbar – super god!!)

Brombærsyltetøj

250 g brombær

150 g sukker

½ tsk lakridspulver

½ tsk vaniljeessens

Æblekompot

3 syrlig-søde æbler (jeg brugte Ingrid Marie) – tern

3 dl vand

150 g sukker

1 tsk vaniljeessens

1 tsk kanel

Piskefløde

½ brik alpro sojapiskefløde ELLER kokosfløde fra 1 dåse kokosmælk

½-1 tsk vaniljesukker


Brombærsyltetøj & æblekompot

Start med at lave brombærsyltetøj og æblekompot. Det kan sagtens lave et par dage før!

Find to mindre gryder frem, ½-1 liter.

Kom alle ingredienserne til brombærsyltetøjet op i den ene gryde og alle ingredienserne til æblekompotten i den anden.

Giv begge gryder et opkog og lad det derefter simre i 20-25 minutter.

Smag til med krydderier: lakridspulver og vaniljeessens (brombærsyltetøj) og kanel og vaniljeessens (æblekompot).

Stil på køl, f.eks ved et åbent vindue. Hvis det skal køle hurtigt af, kan du komme syltetøj og kompot i to skåle.


Scones

Imens brombærsyltetøj og æblekompot simrer i gryderne, kan du gå i gang med de fløjlsbløde scones.

Tænd ovnen til 175 grader.

Rør sojamælk og æblecidereddike sammen i en lille skål og lad det stå. Æblecidereddiken vil få sojamælken til at tykne og minde om kærnemælk.

Rør hvedemel, sukker, bagepulver, salt og vaniljesukker sammen.

Rør derefter margarinen ud i hvedemelsblandingen.

Lad være med at smuldre det med fingrene – varmen fra fingrene vil smelte margarinen, dermed vil scones’ene ikke få den lækre konsistens.

Når hvedemelsblandingen har fået en krymlet konsistens, røres sojamælksblandingen i.

Rør kort scones-dejen sammen. Det vil virke en smule “tør” – men bare rolig, det er sådan, det skal være 🙂

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel scones-dejen på. Hver scone svarer til omkring 1 spsk af dejen.

Drys lidt sukker på toppen af hver scone.

Bag i ovnen i ca. 20-22 minutter. Scones’ene skal være faste og have lidt gyldne pletter. Scones’ene skal ikke være fuldstændig gyldne, men lyse i farven.

Lad scones’ene køle af.


Skær hver scones igennem med en skarp brødkniv.

Pisk sojapiskefløden/kokosfløden op med vaniljesukker.

Kom 1-2 spsk æblekompot på bunden, kom derefter 1-2 spsk piskefløde ovenpå og til sidst 1-2 tsk brombærsyltetøj.

Kom toppen af scone’n (er det overhovedet et ord??) ovenpå.

Voila! Så har du mega-lækre scones!

www.pdf24.org    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *