Sprøde kikærter
Elsker du også de der kikærte-snacks fra grønthandleren, der er knasende sprøde?
Jamen, så er du heldig! For jeg har nemlig lavet sådan en omgang, og nu bliver min version delt her.
Jeg ved egentlig ikke, hvad jeg mere skal skrive… andet end de er perfekte som en snacker, de er perfekte ovenpå salaten og suppen.
Og de holder sig rigtig fint i en lufttæt beholder, så du kan nyde dem i lang tid – hvis de vel og mærke ikke er blevet spist indenfor de første tre dage 😉
Og lige en ting til: du kan ikke erstatte de rå kikærter med kogte. Hvis du gør, vil du ikke kunne få dem lige så knasende sprøde og luftige – og så er det jo ikke, hvad du besluttede dig for at lave til at starte med.
Husk at kikærterne skal stå i blød 12-24 timer.
Rigtig god fornøjelse!
Sprøde kikærter
2½ dl rå kikærter – lagt i blød 12-24 timer
1½ spsk olivenolie
2 tsk røget paprika
2 tsk hvidløgspulver
2½-3 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader. Gør en bageplade med bagepapir klar.
Imens ovnen bliver varm, kommes kikærterne over i en si, så overskydende vand fjernes.
Rør kikærterne sammen med olien og krydderierne.
Bag i ca. 40 minutter – sørg for at vend kikærterne når 15-20 minutter af tiden er gået.
Kikærterne er helt sprøde, når de er færdige. Pas på varmen hvis du tester ved at smage 😉
Lad kikærterne køle af. Opbevar dem i en lufttæt beholder.
Spis som snacks eller som tilbehør til en salat eller ovenpå suppe.
Pssst… Du kan smage kikærterne til med alle mulige krydderier – bare prøv dig frem!