
Vegansk Nytår: 2 nytårsmenuer
Nytårsaften er for mig altid en dag og aften, der står i madens tegn! Så når det gamle år skal have en fantastisk afskedsmiddag, går jeg straks i tænkeboksen. For hvordan kan jeg skabe en lækker afskedsmiddag til 2017 og byde 2018 velkommen med maven fuld af god mad? I år var det mere eller mindre fastsat fra start: Mexicansk… eller måske nærmere en menu inspireret af mellem- og sydamerika.
Mums! Mad fyldt med farver og smag – og gerne med knald på chili, som avokadoen kan kølne.
Mexicansk nytårsmenu
Forret: Stegte plantains | Nachos m. veg-ost, salsa, bønner, guacamole og masser af koriander
Hovedret: 2 forskellige tacos m. pulled jackfruit & marineret tofu
Dessert: Churros med chokoladesauce og is
Jeg ville rigtig gerne have delt menuen med dig i år, men i stedet for at jeg stresser over at købe ind, lave maden og tage billeder af den til bloggen (for at gøre det igen til nytårsaften), så vil jeg hellere dele menuen med dig i starten af næste år.
I stedet har jeg valgt at sammensætte to super-lækre menuer med opskrifter, der allerede eksisterer herpå Vegansk for alle!
Begge menuer er inspireret af den danske vinter. Men på den elegante måde 😉
Menu no. 1
Forret: Butternut squash-æble bruschetta
Hovedret: Selleriknold puré m. balsamico-rødbeder og umami-kerner | Appelsin-fennikel salat
Dessert: Mississippi mud pie
Menu no. 2
Forret: Græskar madtærte m. filodej
Hovedret: Stroganoff | Gudindens grønkålssalat
Dessert: Scones m. brombærsyltetøj og æblekompot
Så der har du, hvad jeg ville spise, hvis jeg skulle fejre nytårsaften med fokus på vinter og de danske råvarer.
Hvis jeg ikke lige får lavet et indlæg, inden 2018 er slået ind, så vil jeg blot ønske dig:
Rigtig godt nytår!
Vi ses igen i 2018

