Hovedret,  Højtider,  Opskrifter,  Salater,  Sundt,  Sødt,  Tilbehør

Vegansk Nytår: 2 nytårsmenuer

Nytårsaften er for mig altid en dag og aften, der står i madens tegn! Så når det gamle år skal have en fantastisk afskedsmiddag, går jeg straks i tænkeboksen. For hvordan kan jeg skabe en lækker afskedsmiddag til 2017 og byde 2018 velkommen med maven fuld af god mad? I år var det mere eller mindre fastsat fra start: Mexicansk… eller måske nærmere en menu inspireret af mellem- og sydamerika.

Mums! Mad fyldt med farver og smag – og gerne med knald på chili, som avokadoen kan kølne.


Mexicansk nytårsmenu

Forret: Stegte plantains | Nachos m. veg-ost, salsa, bønner, guacamole og masser af koriander

Hovedret: 2 forskellige tacos m. pulled jackfruit & marineret tofu

Dessert: Churros med chokoladesauce og is


Jeg ville rigtig gerne have delt menuen med dig i år, men i stedet for at jeg stresser over at købe ind, lave maden og tage billeder af den til bloggen (for at gøre det igen til nytårsaften), så vil jeg hellere dele menuen med dig i starten af næste år.

I stedet har jeg valgt at sammensætte to super-lækre menuer med opskrifter, der allerede eksisterer herpå Vegansk for alle!

Begge menuer er inspireret af den danske vinter. Men på den elegante måde 😉


Menu no. 1

Forret: Butternut squash-æble bruschetta

Hovedret: Selleriknold puré m. balsamico-rødbeder og umami-kerner | Appelsin-fennikel salat

Dessert: Mississippi mud pie


Menu no. 2

Forret: Græskar madtærte m. filodej

Hovedret: Stroganoff | Gudindens grønkålssalat

Dessert: Scones m. brombærsyltetøj og æblekompot

Så der har du, hvad jeg ville spise, hvis jeg skulle fejre nytårsaften med fokus på vinter og de danske råvarer.


Hvis jeg ikke lige får lavet et indlæg, inden 2018 er slået ind, så vil jeg blot ønske dig:

Rigtig godt nytår!

Vi ses igen i 2018

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.