Hovedret,  Opskrifter,  Sundt

Veganske tacos m. marineret tofu & coleslaw

Godt nytår!

Jeg håber, du er kommet godt og vel ind i 2018. Jeg havde selv en skøn aften fyldt med mad (rigtig meget mad), musik, dejligt selskab og hygge. Jeg ville faktisk gerne have haft, at mit sidste indlæg i 2017 eller første her i 2018 skulle have været sådan et tænke-og-reflektere-over-tingene-taknemmeligheds indlæg… men det er det ikke. Det kommer måske; jeg skal bare lige finde ud af mine egne tanker og sætte dem sammen som sætninger. Jeg elsker selv sådanne indlæg, så jeg vil selvfølgelig også gerne skrive et selv… men ja, måske kommer det, måske kommer det ikke.

Men det, som derimod med 100% sikkerhed kommer, er indlæg med mad! En masse dejlig mad!

Til nytårsaften lavede jeg en menu, der skulle tage mig og min kæreste på en rejse til mellem- og sydamerika. En rejse med smag, med hotness, med pang og med farver. En rejse der skulle bringe varme og sol.

Og den rejse kom vi i hvert fald på.

Hovedretten bestod af to tacos, og den ene slags tacos deler jeg i dag – bare rolig, den anden slags tacos kommer også op på bloggen 🙂


Og det her er super-lækre tacos… hvis jeg selv skal sige det!

Tofuen er dejlig fast, efter den har bagt i 45 minutter og derefter har hvilet i 30 minutter. Hvis du ikke sørger for at give tofuen tid til at køle af, så bliver den ikke lige så fast – og det må du ikke snyde dig selv for. Og så smager tofuen som den skønneste syrlige, små stærke, krydderurt grønhed.

Coleslawen er ikke den typiske. Du ved, fyldt med vegansk mayonnaise og total cremet. Den her er derimod dejlig frisk, knasende og sprød, stærk og syrlig. Perfekt! Hvis jeg går i gang med den her coleslaw, så kan jeg nøjes med at stikke hånden ned i den og bare begynde at gnaske derud af… den er strangely afhængighedsskabende.

Og lige et sidste ord, sådan næsten da: hvis du har mulighed for det, så køb tortillas, der enten er en blanding mellem majs- og hvedemel eller 100% majsmel. Det gør oplevelsen helt magisk, for majs-tacos har en skøn, men speciel smag, der gør tacosene helt komplette.

Hvis du bare laver dette for sig selv, så vil jeg mene, at du skal bruge omkring 3-4 tacos pr. person. Hvis du derimod serverer en forret til eller har tacosene som en del af et større bord, så er 2-3 tacos rigeligt pr. person!


Veganske tacos m. chimichurri-tofu & coleslaw, 8 tacos

400 g tofu – presset

4 fed hvidløg

½ rødløg – tern

1 stort bundt persille

1 lille håndfuld basilikum

3 spsk balsamicoeddike

1 tsk røget paprika

1½ tsk oregano

½-1 tsk salt

1 dl olivenolie

evt 1 tsk ahornsirup

½ dl vand

Coleslaw

500 g rødkål – fintsnittet

2 mellemstore gulerødder – groft revet

1 chili – finthakket

2-3 spsk syltede jalapenos – hakket

1 håndfuld persille – hakket

evt 1 håndfuld koriander – hakket

½ dl æblecidereddike

1 spsk groft salt

8 mini-tortillas (15 cm)

Koriander/persille – hakket


Chimichurri-tofu

Blend hvidløg, rødløg, persille, basilikum, balsamicoeddike, paprika, oregano, ½ tsk salt, olivenolie og ahornsirup sammen. Blend til det er helt cremet – smag eventuelt til med mere salt.

Gør dressingen mere “flydende” med vandet.

Prik tofuen med gaffel. Kom tofuen i en beholder (hvor der er plads til det hele). Sørg for at fordele chimichurrien så det dækker alt tofuen. Lad det marinere på køl i mindst 5 timer, men gerne 12.


Coleslaw

Rør rødkål, gulerødder, chili, jalapenos og krydderurt(er) sammen i en skål.

Hæld æblecidereddike og salt over. Begynd at massere kålen, så den langsomt bliver mere blød og medgørlig.

Kom coleslawen i en pose og lad den stå og trække i mindst 1 time. Men du kan også sagtens lade den stå og trække i lige så lang tid, som du lader tofuen – det bliver den ikke dårligere af 😉


Chimichurri-tofu

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom tofuen i et fad hvor den kan ligge side om side. Fordel chimichurrien ovenpå tofuen.

Bag i 45 minutter. Lad derefter tofuen køle af i 30 minutter.

Skær tofuen ud så du har i alt 48 tern (det er 6 tern pr. 50 g tofu). Stil til side.


Tacos

Varm tacosene op på panden.

Når tacosene er varmet op, samles de.

Læg en håndfuld coleslaw nederst, læg derefter 6 tern tofu ovenpå og slut af med en generøs mængde koriander eller persille.

Så skal der nydes fingermad. Mmmmmm…


Pssst…
Hvis du ikke kan få fat i 15 cm tortillas, så kan du bare købe de større. Så kan du enten skære lidt fra for at gøre den mindre eller i stedet lave burritos!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.