Opskrifter,  Tilbehør

Tofu m. græskarkerne-rasp

Jeg synes ikke lige, at maj har vist sig fra sin bedste side – hvis jeg lige skal have lov til at brumme lidt herovre!

Det betyder så, at jeg har haft lyst til alt muligt efterårsmad: æbletærte, kanelsnegle og ikke mindst rigtig hyggemad! Eller som man siger på amerikansk: Comfort food.

Når solen ikke vil komme frem og varme mig, så må maden gøre det. Så jeg lavede for nogle dage siden en stor portion mad, der er indbegrebet af efterårsmad fra kogebogen Vegan With a Vengeance.

Kartoffelmos med kokosmælk og persille.

Gravy ~ sovs.

Grønkålssalat med tahini-dressing.

Tranebærkompot.

Og ikke mindst: tofu med græskarkerne-rasp.

Hold kaje, hvor var det bare lækkert! Altså al maden var så lækker og god og dejlig, men tofuen var lige prikken over i’et.


Jeg besluttede mig for at lave tofuen nemmere og mere efterårs-agtig, end det der stod i bogen – og det ville jeg selvfølgelig gerne dele med dig, kære læser 🙂

Græskarkernerne kommer virkelig til deres ret, når de som rasp ristes på panden, og de løftede tofuen helt op i himlen! (jo jo, du kan godt læse, at den her tofu var fantastisk, ikke?).

Jeg var bekymret for, om tofuen overhovedet ville smage af noget eller smage af “nok”, når krydderierne kun er i raspen, og selve tofuen ikke marineres; men det behøvede jeg slet ikke at være, for som skrevet: tofuen kom helt op i himlen 😉

Så hvis du har lyst til tofu, der er sprød og smager dejligt at ristede græskarkerner, så er det da den her, du skal lave.

Udover at passe perfekt til hyggemad, så er tofuen fantastisk som topping på salat og indeni en sandwich.


OBS!
Jeg brugte tofuen fra Rema1000. Hvis du bruger en tykkere tofu, såsom Urtekram, skal du skære igennem den, så du ender med 2 tyndere stykker tofu (altså i alt 4 stk).

Tofu m. græskarkerne-rasp, 4 stk

400 g tofu

100 g græskarkerner

75 g kikærtemel/hvedemel

2 tsk timian

2 tsk rosmarin

½ tsk salt

1½ dl neutral plantemælk

Solsikkeolie – til stegning


Pres tofuen for væde
. Læg tofu-stykkerne mellem to stykker køkkenrulle og pres forsigtigt væden ud af tofuen.

Du skal ende med en relativ tør tofu, så det kan være, du skal presse hvert stykke tofu to gange. Stil til side.


Blend græskarkernerne
. Græskarkernerne skal være en blanding af små fine og en smule grovere stykker.

Som du kan se på billederne, så kan man sagtens se græskarkerne-stykkerne, og det giver helt klart det bedste resultat efter min mening.


Rør de blendede græskarkerner sammen med kikærtemel og krydderier
. Kom melblandingen i en dyb tallerken.

Kom plantemælken i en anden dyb tallerken.


Varm solsikkeolie op på en pande
. Der skal være omkring et 2 cm lag olie.

Kom et stykke tofu i plantemælken og vend den derefter i melblandingen – sørg for at presse tofuen godt ned i melblandingen, så den bliver dækket, og så melblandingen sætter sig fast.

Gør det med alle 4 stykker tofu.

Steg tofu-stykkerne på panden, når olien er klar. Tofuen skal stege ca. 3-4 minutter på hver side, men det vigtigste er, at tofuen begynder at dufte godt af ristede græskarkerner og bliver gylden.

Dryp tofuen af på et stykke køkkenrulle. Drys en smule salt over.

Spis!!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.