Brød,  Opskrifter,  Snack,  Sundt,  Tilbehør

Bruschetta m. aubergine & tomat

Yum! Yum! Yum!

Hvis jeg kun skulle bruge et ord (genbrugt mange gange!) til at beskrive den her lækkerbisken, så er det: Yum!

Det ser måske ikke ud af meget, men smagen er så dejlig fyldig, sød, syrlig og let-umami, at du ikke kan blive andet end glad i låget. Men sådan er det jo tit med italienske opskrifter. De er så dejlig simple og så fulde af smag.

Så hvis du har brug for en snacker, en god forret eller bare en lidt tapas-agtig aftensmad, så skal du da lave den her bruschetta 🙂


Bruschetta m. simret aubergine & tomat, 4 personer

2 spsk olivenolie

1 løg – finthakket

1 aubergine – små tern (3×3 mm)

1 rød peberfrugt – små tern

3 fed hvidløg – presset

1 spsk balsamicoeddike

1-1½ spsk sukker

60 g kapers

1 dåse tomater (400 gram)

Salt & peber

1 ciabatta-brød


Steg
løget på en stor pande i olivenolien. Steg i ca. 5 minutter ved middelhøj varme, til løget er blødt.

Tilføj auberginen og steg videre i 5 minutter – drys lidt salt over, så væden fra auberginen trækkes ud.

Tilføj de resterende ingredienser. Skru ned så det simrer og lad det simre i 20-25 minutter.

Hvis det undervejs bliver lidt tørt, tilføjes lidt vand, så det bliver lidt cremet.


Tænd ovnen på 200 grader
. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Skær brødet i 4 store stykker og halver stykkerne.

Når ovnen er klar, bages brødet midt i ovnen i ca. 5 minutter, til det er blevet let-gyldent.


Øs en stor ske af aubergine-tomat toppingen ovenpå en skive af brødet
. Nyd!

Server gerne oliven til og eventuelt andre lækkerier, såsom grillet artiskok, soltørrede tomater og måske en lille frisk spinatsalat?

Eller som en forret til en af disse lækre og simple pastaretter: Spaghetti m. spinat, bagte asparges & tomater eller Spaghetti m. hvidløg, chili & persille.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.