image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sødt

Vaniljekage m. hyldeblomst-glasur & jordbær

Hyldeblomst og jordbær!

En himmelsk kombination. Den lidt syrlig-søde hyldeblomst sammen med de solmodne og solsøde jordbær sørger for at fylde helt op på min Sommer&Sol-konto. Derfor kommer der masser af hyldeblomst og jordbær ind i løbet af sommeren.

Selv om vejret ikke lige har været det mest sommerlige, så kan jeg ikke andet end blive fyldt op med glæde over livet, når jeg fra altenen kigger på et grønt træ med en fuld og kraftig krone, imens jeg spiser jordbær og sipper hyldeblomstsaft i mig.

Siden jeg er et sommerbarn, leder jeg altid efter måder at gøre det hele endnu mere Sommer og Sol og få fyldt min konto endnu mere op. Hvordan kan jeg så gøre det endnu bedre, endnu mere sommerligt og solrigt? Det kan da gøres ved at lave det hele om til en kage – minus træet.

Kage er altid godt. Og en kage der er sød, luftig, let og som smager af vanilje, jordbær, hyldeblomst og lidt citronmelisse, er da så sommerligt, som det overhovedet kan blive.

Derfor præsenterer jeg denne sommerlige sag af en kage, som jeg kun kan anbefale, at du straks går i gang med!

Du kan selvfølgelig bruge hjemmelavet og købt hyldeblomstsirup til glasuren. Men det er nu noget så hyggeligt at gå en tur og plukke hyldeblomst fra hyldetræet.

Lige en til ting, ikke fordi jeg tror, at du kunne finde på det, men, husk:

At passe på træet, når du plukker. Hyldetræets grene knækker ret nemt, så vær varsom når du plukker.

At plukke fra flere forskellige træer, så du ikke skamplukker to træer for alle deres blomster.

Pluk kun til dit forbrug. Det er bedre at gå flere ture – gerne flere forskellige områder – og plukke hyldeblomst, hvis du skal bruge mere.

Pluk et godt stykke væk fra vejen, så du slipper for bilos og alle mulige andre udstødningsgasser, der sætter sig på planter og træer.

Vi skal passe på naturen, for den skylder os ikke en disse. Vi er bare heldige, når og hvis at vi har muligheden for at kunne lave noget lækkert ud af naturens skatkammer!


Forresten hvis du skulle have lyst til at deltage i det, så starter Vegan MOFO i august i år. Det er en udfordring, hvor du i en måned hver dag (eller så mange dage det kan lade sig gøre for dig) skal lægge noget op på din blog/instagram/youtube/hvor du end er på de sociale medier. Folkene bag har lavet nogle rigtig sjove prompts i år, men hvis det ikke lige er dig, så kan du sagtens lave dit helt eget tema for august måned. Som tidligere vil jeg igen i år prøve at komme igennem måneden ved at lægge noget på på bloggen hver dag i hele august! Så hvis du har savnet noget fra mig på den front, skal du glæde dig til august 😉

Hvis du deltager, så læg endelig en kommentar her på bloggen – eller også så tjekker jeg 2019 Blogrolls, når den kommer op. Om ikke alt for længe kommer “indmeldelsesblanketten” op på deres side.

Jeg håber, vi ses!


Vaniljekage m. hyldeblomst-glasur & jordbær

Kage

3 dl sojamælk

2 tsk æblecidereddike

150 g sukker

½ dl neutral olie

2 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

90 g mandelmel

225 g hvedemel

1½ tsk bagepulver

½ tsk natron

Hyldeblomst-glasur

100 g flormelis

5 tsk hyldeblomstsirup

Vand

Topping

500 g jordbær

Citronmelisse (valgfrit)


Kage

Tænd oven på 180 grader. Beklæd en rugbrødsform (25×11) med bagepapir.

Pisk sojamælk og æblecidereddike sammen så det tykner.

Pisk derefter sukker, olie, vaniljesukker og salt i.

Rør mandelmel, hvedemel, bagepulver og natron i. Rør indtil der kun er få klumper tilbage i dejen – sørg for at du ikke rører dejen for meget, så der ikke er nogle klumper tilbage; det gør nemlig kagen meget tør og krymlet.

Bag midt i ovnen i ca. 40 minutter. Tjek kagen efter 30 minutter, hvis den er meget gylden på toppen, så læg sølvpapir over, så kagen kan bage videre uden, at den bliver alt for mørk på toppen.

Stil til side og lad den køle af.


Hyldeblomst-glasur

Når kagen er kølet af, laves glasuren.

Rør flormelis og hyldeblomstsirup sammen. Tilføj nu lidt vand ad gangen indtil glasuren får den ønskede tykkelse.

Jeg kan godt lide en ret tyk glasur, så jeg tilføjer ikke så meget vand – og det får også glasuren til at smage endnu mere af hyldeblomst 😉

Hæld glasuren over kagen.


Kagen

Skær jordbærrene ud i halve/kvarte og pynt kagen med dem.

Kom citronmelisse ovenpå.

Selv om det ikke er sådan på billederne, vil jeg anbefale at skære noget af citronmelissen ud i strimler, for kagen smager godt, når man får en bid med både kage, glasur, jordbær og citronmelisse!

Melissen er ikke kun til pynt, for den giver en fantastisk smagsprofil til kagen. Men det gør selvfølgelig ikke noget, hvis du ikke kan få fat i det.

Spis!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.