Højtider,  Opskrifter,  Sundt,  Tilbehør

Vegansk Jul: Feta

Der nåede lige at snige sig endnu en opskrift op på bloggen inden juledagene officielt går i gang!

Og hvad er åbenbart bedre end vegansk ost til julebordet? Tja, jeg ved det ikke, men jeg har i hvert fald mange gange lagt mærke til, at ost åbenbart er fuldstændigt uundværligt på julebordet.

Hvor meget minder det så om feta? Jeg har absolut ingen idé! Jeg har altid hadet ost, og jeg er ikke specielt vild med vegansk ost, for jeg kan bare ikke lide ostesmag. MEN min kæreste er åbenbart ellevild med den her bagte veganske feta, siden den nåede at forsvinde indenfor 30 minutter, hvoraf jeg kun fik spist en lille trekant. Så den smager i hvert fald godt, og den er muligvis også afhængighedsskabende?

Fetaen er sprød udenpå og blødere indeni, efter den er blevet bagt. Du kan også godt lade være med at bage den og i stedet spise den efter, den har stået på køl; så har du mere en slags cremet smøreost.

Jeg skulle skrive fra kæresten, at fetaen smager rigtig godt sammen med især artiskok – hvis du gerne ville vide det 😉 Men ellers så er det vel bare som med det typiske ostebord? Lidt frugt, lidt umami, nødder og noget brød og/eller kiks. Så kan du ikke gå galt!

Hvis du har brug for flere veganske oste, så kan du finde 3 opskrifter på veganske oste i min bog Vegansk til højtider og fest: hvidløg-urte ost + spicy ost + brie.

Så er der ikke andet at skrive end: Rigtig god fornøjelse!

Og til jer der fejrer jul: Rigtig glædelig jul 🙂

Vi ses på den anden side af juledagene! Måske kommer jeg endda med lidt nytårsopskrifter? Jeg kommer i hvert fald med et eller andet, så glæd dig 😉


Bagt feta

150 g mandler – iblødsat i kogende vand 30 minutter

½ dl citronsaft, fra ca. 1 citron

1½ dl vand

4 spsk olivenolie

4 spsk gærflager

1 fed hvidløg

½ tsk basilikum

1 tsk salt


Gør en si klar med et bomulds-/osteklæde i
. Læg et dobbeltlag af klædet. Læg sien ovenpå en skål, der kan opfange væsken.


Blend alle ingredienserne til det er cremet
. Kom osten op i sien med klædet. Saml enderne fra klædet med en elastik så stramt som muligt.

Kom skålen med si og ost på køl i 15 timer.


Tænd ovnen på 180 grader
. Kom et lille stykke bagepapir, som osten kan være på, på en bageplade og smør bagepapiret med olivenolie.

Klip elastikken op og tag forsigtigt osten ud af klædet.

Læg osten på bagepapiret, pensl med lidt olivenolie og bag midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Osten skal føles fast og være let-gylden.

Server!

   Send article as PDF   

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.