image featured

Ditte

Categories Højtider, Opskrifter, Sødt

Vegansk Jul: Julekrans

Det er tid til at tage tæpperne frem!

Tid til at tage de tykke sokker på!

Tid til at lave en ordentlig stor kande the eller kaffe!

Og tid til at tænde op for pejsen – eller hvis du ligesom mig ikke har sådan én, så sætte pejse-dvd’en på 😉

For det er tid til søde julelækkerier – det er tid til en julekrans!

Jeg blev spurgt af én, der følger mig på instagram, om jeg ikke godt kunne tænke mig at lave den her julekrans – og selvfølgelig vil jeg da gerne det! Jeg elsker, når jer, som følger Vegansk for alle, spørger, om jeg kan tænke mig at lave noget, eller når I giver mig inspiration ved at sende opskrifter videre min retning. Det er så skønt! Så tusind tak for det 🙂

Jeg har faktisk aldrig før prøvet julekrans, men det er godt nok en lækker sag! Den er fyldt med remonce med chokolade og appelsinskal, så det er bare en rigtig smovset mundfuld, man får.

Den tager egentlig ikke særlig lang tid at lave – den skal hæve i alt 1 time, og så skal den en tur i ovnen på omkring en halv time. Så du kan lave og servere den indenfor 2 timer! Se, det er jo godt.

Så må du nyde denne søde julekrans og denne søde juledag!


Husk at du kan finde alle mine andre juleopskrifter her på bloggen ved at klikke på tagget: jul – eller ved at gå op til menuen og klikke på opskrifter og derefter højtider 🙂

Og du kan stadig få 20% rabat + fri fragt her i december på begge mine kogebøger Vegansk for alle + Vegansk til højtider og fest med koden: vegansk Følg linket der er ude i højre side. Så er gaverne jo ordnet!


Julekrans, 6-8 personer

Dej

2 dl soja-/havre-/mandelmælk – lunt

25 g gær

150 g plantesmør – blødt

1 spsk sukker

½ tsk salt

1 tsk kardemomme

ca. 350 g mel + til æltning

Remonce

100 g marcipan

100 g sukker

120 g plantesmør – blødt

skal af ½ appelsin

50 g mørk chokolade – hakket

Topping

20 g mandler – flækket/mandelflager

1-2 spsk perlesukker

evt flormelis


Pisk plantemælk og gær sammen
. Pisk plantesmørret i – det gør ikke noget, hvis det begynder at klumpe!

Pisk derefter 100 g af melet i og rør så sukker, salt og kardemomme i.

Rør det resterende mel i.

Ælt dejen på bordet med lidt mel, indtil den er blød og elastisk.

Lad dejen hæve i 45 minutter.


Rør ingredienserne til remoncen sammen – stil til side
.

Når dejen er færdighævet, rulles den ud til et rektangel, 50×20 cm.

Fordel fyldet på midten af dejen, og læg siderne indover så du ender med en rulle. Form dejen til en krans, klem alle enderne godt sammen (så godt som det nu en gang kan lade sig gøre).

Lad den efterhæve 15 min. Pensl med plantemælk og drys med mandelflager og perlesukker.

Tænd ovnen på 180 grader. Bag midt i ovnen i 25-30 minutter. Lad den køle af og drys eventuelt med flormelis.

www.pdf24.org    Send article as PDF   

2 thoughts on “Vegansk Jul: Julekrans”

  1. Hej Ditte
    Den skal jeg prøve, ser så lækker ud!
    Jeg har før bagt med plantesmør fx fra naturli, men den var en anelse for salt i bagværket. Hvilken plantesmør plejer du at bruge?
    Mvh Maria

    • Hej Maria
      Det er jeg super glad for, at du gerne vil – den er også virkelig lækker 😀
      Jeg plejer at skifte lidt mellem Naturli’ og AMA. Til den her opskrift brugte jeg AMA 🙂
      Rigtig god fornøjelse!
      Hilsen Ditte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.