Vegansk Jul: Klatkager
Man kan ikke sige jul uden at sige risengrød. Og man kan heller ikke sige risengrød uden at sige klatkager.
Risengrød er en fast del af programmet, når klokkeslaget slår JUL. Klatkager not so much… ikke fordi vi ikke kan lide det, for vi elsker dem simpelthen, men fordi jeg aldrig laver nok risengrød til, at der er rester til dagen efter.
Jeg skal bevidst gå efter at lave en alt for stor portion risengrød, før det kan lade sig gøre.
Det gjorde jeg så i sidste uge, og dermed fik vi årets første (og måske sidste?!) klatkager.
Mmmmm….!
De her klatkager er lette og luftige, så inden du har set dig om, er de alle sammen blevet guffet. Især hvis de serveres med en ordentligt klat solbærmarmelade og vegansk creme fraiche rørt op med vaniljesukker.
Det her kan spises døgnet rundt i alle julens dage (og hvis jeg kigger den anden vej: hele vinteren igennem!), men sådan en omgang er specielt god om morgenen.
God fornøjelse og glædelig 1. december!
Klatkager, ca. 12 stk
500 g kold risengrød
1½ dl plantemælk + 2 spsk
2½ tsk vaniljesukker
½ tsk kanel
60 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 knsp salt
Plantesmør – til stegning
Rør risengrød og plantemælk sammen. Grøden skal være rørt godt ud, så der ikke er klumper.
Rør de resterende ingredienser i.
Dejen skal være lidt mere fast end en amerikansk pandekagedej.
Kom lidt plantesmør på en slip-let pande og klatkagerne ved middelhøj varme.
Vend klatkagerne når kanten på dem er fast og ser “tør” ud. Steg videre på den anden side i 2 minutter.
Server klatkagerne med solbærmarmelade og en vegansk creme fraiche rørt op med vanilje.
Mums!