Juletræ-chokoladekager
Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Jul: Juletræ-chokoladekager m. pebermynte-frosting

Det er officielt blevet jul – i hvert fald her på bloggen. Så det skal fejres med juletræer ala Juletræ-chokoladekager!

Og det næste stykke tid vil der kun komme mange flere julede opskrifter op, yay!


Jeg plejer at være temmelig stram i forhold til, hvornår jeg begynder at tillade julen at komme indenfor. Men i år… i år har jeg bare brug for jul, jul, jul!

Vi har allerede spist risengrød i år, og det plejer jeg ellers først at servere tidligst 1. december eller 1. advent.

Og en afsløring (ssshhhh!): jeg er allerede begyndt at lytte til julemusik! The shame of it all, haha

Sidst men ikke mindst: så er der de her lækre juletræ-chokoladekager med pebermynte-frosting, som er lækre, saftige, friske og julede.

Ja… tiderne har i den grad ændret sig.

Næste år begynder jeg garanteret allerede på julen i november.

Sådan er det at være blevet 31 år gammel.

Nok om det, her er lidt om de søde små julekager, som ikke er specielt julede i smagen.

I bund og grund er det bare en rigtig lækker og saftig chokoladekage med både kakao og finthakket chokolade i, som har fået et godt lag pebermynte-frosting ovenpå. Chokolade + pebermynte = match made in heaven!

Kagen kan jo spises året rundt, hvis det… siger det bare.

I julens ånd er chokoladekagen skåret ud i trekanter, fordi trekanter = juletræer.


Juletræ-chokoladekager m. pebermynte-frosting, 6 stk

Kage

2½ dl plantemælk

1 spsk balsamicoeddike

150 g sukker

½ dl neutral olie

1 tsk vaniljesukker

½ tsk salt

50 g kakao

180 g hvedemel

75 g mørk chokolade – finthakket

1 tsk bagepulver

½ tsk natron

Frosting

250 g flormelis

80 g vegansk creme fraiche

50 g plantesmør

Pebermynteessens/ekstrakt – et par dråber eller efter smag

Grøn madfarve – til den ønskede farve opnås


Start med at lave kagen
.
Varm ovnen til 180 grader (alm) og beklæd en firkantet bageform (20×30 cm) med bagepapir.

Pisk plantemælk og balsamicoeddike sammen. Pisk derefter sukker, olie, vaniljesukker og salt i.

Si kakaoen og halvdelen af melet i skålen og pisk indtil dejen er cremet.

Rør det resterende mel, chokolade, bagepulver og natron i. Der må gerne være lidt melklumper.

Hæld i bageformen og bag midt i ovnen i ca. 35 minutter.

Kagen er færdigbagt, når en kniv/tandstik kan stikkes i uden, at der hænger dej fast.

Lad kagen køle af.


Imens kagen køler af, laves frostingen
. Pisk flormelis, creme fraiche og plantesmør sammen til det er cremet.

Kom et par dråber pebermynteessens/ekstrakt i og smag til.

Frostingen skal smage frisk, men kom ikke så meget essens/ekstrakt i, at det føles som om, du spiser de der Isbjørn-bolcher 😉

Dryp den grønne madfarve under omrøring indtil den ønskede farve er nået.

Stil på køl.


Når kagen er kold, laves juletræerne
. Skær trekanter ud af kagen
her er et billede af, hvordan du kan gøre det.

Fordel frostingen ovenpå juletræerne og drys eventuelt lidt spiselige guld over.

Stil på køl i 1 time inden servering.

Nyd den ultra-julehyggede stemning!


Pssst…
Har du brug for mere jul?! Så klik på tagget Jul eller bliv inspireret med min
Veganske Juleguide

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.