Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Jul: Peanut butter-mousse kage m. chokolade

Det er jul, jul, jul!

Jeg har taget en velfortjent pause fra bloggen i november – hvilket faktisk er noget, jeg lige siden starten har gjort(?)… anyways, der har dog ikke været meget pause bag scenen, for jeg har arbejdet, arbejdet, arbejdet på Magiske måltider.

Men nu! Nu er det jul, og jeg har fået pyntet vores lille gård så fint op, men jeg kan godt se, at vi til næste år skal ud og have købt/lavet lidt mere julepynt og julelys til udendørsarealerne – kan man få nok af julepynt og julelys?

For at fejre Julemånedens komme, har jeg lavet en bombe af en kage! Det er nok ikke det, som du typisk vil forbinde med jul, men den er lige præcis sådan, som en julekage skal være: comforting!

Peanut butter-moussen har en skøn smag af peanut butter, og jeg har skruet ned på sukkeret i selve moussen, så smagen virkelig får lov at komme til sin ret… og selvfølgelig er den fløjlsblød og luftig! Moussen er omgivet af en oreo-bund og dækket med noget lækkert mørk chokolade.

Giv den en chance, og hvis du hellere lige vil vente med den, så er den altså ret så perfekt til nytårsaften! Just saying 😉


Peanut butter-mousse kage m. chokolade

Bund

308 g oreos (2 ruller)

100 g plantesmør – smeltet

Peanut butter-mousse

5 dl plantemælk

55 g majsstivelse

2 spsk sukker

2 tsk vaniljesukker

lidt salt

175 g peanut butter (smooth og crunchy kan bruges)

2½ dl veg-piskefløde

evt 1 spsk ahornsirup

Topping

100 g mørk chokolade


Beklæd en springform (23 cm) med husholdningsfilm
. Bræk oreos’ene i mindre stykker og blend dem til de er fint smuldret. Rør plantesmørret i.

Dæk springformens bund og sider med “dejen” – du behøver kun at presse “dejen” halvvejs op ad siderne.

Stil på køl.


Lav fyldet imens bunden står på køl
. Pisk 2 dl af plantemælken sammen med majsstivelsen og stil til side.

Varm det resterende plantemælk, sukker, vaniljesukker og salt op i en gryde (1 liter). Når det begynder at koge, piskes majsstivelse-blandingen i. Pisk i det indtil det begynder at tykne – når det minder om budding, slukkes for varmen. Lad det køle af.


Når buddingen er kølet af, laves resten af fyldet
. Pisk/blend buddingen sammen med peanut butter.

Når det er cremet, piskes veg-piskefløden til flødeskum og piskes derefter sammen med peanut butter-cremen. Smag eventuelt til med lidt ahornsirup, hvis du synes, der mangler lidt sødme.

Hæld peanut butter-moussen i tærtebunden og stil på køl natten over, eller mindst 6 timer.


Dagen efter smeltes chokoladen
. Når chokoladen er smeltet, kommes den i en frysepose/sprøjtepose og sprøjtes over kagen – i det mønster du synes er pænt 🙂

Kagen kan serveres med det samme – den kan holde 3 dage i køleskabet (husk at dække til med husholdningsfilm, så den ikke tager lugten fra køleskabet til sig).

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.