image featured

Ditte

Categories Opskrifter, Sundt, Supper & Gryderetter

Vegansk Majssuppe – Corn Chowder

Tilbage igen!

Så er manuskript og alle billederne til kogebogen afleveret – og jeg kan allerede afsløre nu, at min kommende bog vil hedde: Vegansk – til højtider og fest! Jeg fik forresten forsiden til den for kun nogle dage siden, og jeg elsker den!

Lige så snart jeg har forsiden i en billedfil og ikke pdf, så uploader jeg den 🙂

Så nu er det tilbage til at nyde helt almindelig mad, som er velsmagende, sundt og rigtig lækkert. Og er der et bedre tidspunkt end sommeren, når man igen skal spise den slags mad? Sommeren bugner bare af de saftigste, friske og sprødeste råvarer: kartofler, asparges, jordbær, salat, gulerødder, agurk, ærter og ikke mindst majs.

Jeg kan godt mærke efter en masse kager og søde desserter, at jeg har brug for noget frisk mad. Så jeg har da lavet den lækreste, cremede majssuppe med inspiration fra den amerikanske corn chowder.

Måske er suppe ikke lige det, som vi forbinder allermest med sommer, men corn chowder er en rigtig sommer-klassiker i visse områder i USA – og det forstår jeg fuldstændig. Når majs er perfekte, er de søde, saftige og sprøde… det er rigtig sommermad.

Så på en lidt køligere sommerdag/aften (hvis du ikke kan overskue suppe på en varm) bør du simpelthen lave denne dejlige majssuppe. Den er en god blanding af at være cremet og sprød. Den smager skønt at søde majs og peberfrugt, der får et godt modspil af røget paprika og chili! Hvis du helst vil have en helt gul majssuppe, så skal du bare udelade den røgede paprika!


Majssuppe – Corn Chowder, 4 personer

1 spsk olivenolie

2 løg – finthakket

2 fed hvidløg – presset

2 chili – finthakket

1½ rød peberfrugt – små tern

3 majskolber – kun majskernerne

3 spsk hvedemel (se Pssst… for alternativ)

2 dl neutral sojamælk

½ liter grøntsagsbouillon

1½ tsk røget paprika

1 spsk æblecidereddike

Salt & peber

Pynt

½ rød peberfrugt – små tern

Persille – finthakket


Steg løg, hvidløg, chili, peberfrugt og majskernerne i olivenolien i en 2 liter gryde. Steg i 10 minutter ved medium varme til grøntsagerne er blevet bløde.

Rør derefter hvedemelet i og rør hele tiden rundt i det i 3 minutter. Rør derefter sojamælk, grøntsagsbouillon, paprika og æblecideredddike i. Giv det et opkog og lad det simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Blend omkring 1/3 af suppen, så den både er cremet og har hele stykker majs og peberfrugt. Ægte corn chowder-style!

Når suppen er færdigkogt, kommes det i skåle og pyntes med peberfrugt og persille. Mmmmm… helt perfekt til sådan en sommerdag!


Pssst…
Hvis du er glutenintolerant, kan du i stedet for hvedemel komme 1-2 kartofler i. Skær dem i mindre tern og steg dem fra starten sammen med de andre grøntsager. Lad suppen simre til kartoflerne er møre.

PDF24    Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *