Bøger,  Opskrifter,  Sødt

Mad i Litteraturen: Cookie trøfler

Jeg er ikke så vild med at skrive alt for meget om mit personlige liv her på bloggen. For det her er jo ikke min dagbog, men når jeg ikke formår at “overholde” visse aftaler, blandt andet at skrive et indlæg hver dag i oktober måned, så synes jeg, at du fortjener at vide hvorfor.

Hvis du har læst alle mine indlæg (der er vist lidt over 80 indtil videre), så har du også læst, at jeg i mange år har lidt af angst og depression. Begge dele er noget, der er “dukket op igen” i mit liv de sidste par måneder. Og det er der mange årsager til.

Men jeg vil bare lige sige, at jeg ikke fik lagt et indlæg og opskrift op i går på grund af et angstanfald. Og sådan er det.

Jeg arbejder virkelig på at få det bedre og få mere ro i både krop og sind. Så forhåbentlig formår jeg at skrive et indlæg hver dag fra nu af… men jeg kan og vil egentlig ikke love det. Du skal bare vide, at jeg rigtig gerne vil.

Æh… det var nok omkring mig. Men hvis du gerne vil have mere af vide om mig, mit liv, op- og nedture, så læg en kommentar. Grunden til at jeg ikke vil skrive så meget om det her på bloggen er fordi, jeg tænker, at du følger den, fordi du allerhelst vil læse om veganisme og få opskrifter med på vejen.. men hvad ved jeg? 😉


I dag lægger vi Harry Potter på hylden (jeg vender nok snart tilbage) og tager i stedet American Savage frem.

Det her er en af mine yndlings bogserier, fordi den er så anderledes. American Savage er anden bog i serien, hvor den første bog hedder The Savages. Jeg vil ikke fortælle alt for meget om bog nr. 2, i stedet vil jeg fortælle lidt om den første.

The Savages er en bog om familien Savage, der har en ret anderledes diæt… en diæt, der i den grad ikke er accepteret af samfundet. Familien består af faren Titus, moren Angelica, datteren Sasha og den sociopatiske lillebror Ivan, samt den lille baby Katya og farfar Oleg.

Familien Savage er en tæt familie, og da forældrene finder ud af, at Sasha har mødt en fyr, der er vegetar, bliver der vendt op og ned på familiens liv. For Sasha vælger nemlig at prøve den vegetariske livsstil af – noget især hendes far har svært ved at acceptere. En livsstil der er så langt fra deres egen, at hele familiens identitet bliver sat på prøve og risikerer at blive afsløret.

Det er en bog, der på en og samme tid er let og så mørk i sin fortælling, at jeg ikke kan lade være med at blive grebet af den. Hver gang jeg går i gang med den, så er den overstået på et par dage. Det er sort humor blandet med bloddryppende detaljer og selvfølgelig rigtig meget mad.

Det er en ungdomsbog, men jeg synes, at man i lige så høj grad kan læse den og få noget ud af den, selv om man har passeret teenage-årene.

Cookie trøflerne er inspireret af den anden bog i serien (som jeg af visse årsager har valgt ikke at skrive noget om – for så vil jeg nærmest afsløre, hvordan etteren slutter, og det vil vi jo ikke have):

Amanda had been wiping down the counter when they showed up. It annoyed her to see Kiril reach for one of the remaining cookie-dough truffles, carefully made with gluten-free flour and xanthan gum, because inevitably it crumbled as he swept it to his mouth and he never used a plate.

Matt Whyman: American Savage, side 181

Forskellen fra de her cookie trøfler og dem i bogen?

Mine indeholder ikke xanthan, og de krymler heller ikke. Men de er faktisk glutenfri, og så smager de, som englene synger.

Faktisk så smager de som “rigtige” cookies på trods af, at der er mandel- og havremel i og kokossukker… og jeg kan sige dig, at det der kokossukker gør det fan-tas-tisk! Cookie”dejen” smager dejligt af karamel, og så er den klistret og bare mums!

Det gør faktisk ikke så meget, hvis du ikke når at vende én eneste af trøflerne i chokolade ganachen, for cookie”dejen” smager smækker for sig selv.


Cookie Trøfler, 15 stk

55 g plantesmør eller kokosolie (kokosolien skal være blød)

75 g kokossukker

1 tsk vaniljesukker

1/4 tsk salt

130 g mandelmel

65 g havremel ELLER havregryn

ca. 2 spsk plantemælk

50 g mørk chokolade – finthakket

Ganache

100 g mørk chokolade – til topping

½ dl plantemælk


Pisk
plantesmør, kokossukker, vaniljesukker og salt sammen. Rør derefter mel, plantemælk og den finthakkede chokolade i – konsistensen skal være fugtig, men fast.

Form dejen til mundrette kugler (ca. på størrelse med en valnød) og stil kuglerne på køl i 1 time.

Gør et stykke bagepapir klar.

Lav ganachen når kuglerne har været på køl i 1 time.

Varm chokolade og plantemælk op. Pisk i det til det samler sig og bliver cremet. Tag af varmen.

Vend alle cookie-kuglerne i ganachen og stil dem på bagepapiret. Ganachen vil være ret tyk, hvis du har problemer med at vende kuglerne i den, så kan du i stedet hælde ganachen over kuglerne (placer dem på et stykke bagepapir, ellers vil dit køkken aldrig blive rent igen!).

Når alle kuglerne er dyppet, stilles de på køl i 1½-2 timer.


Hvis du ikke orker at dyppe cookie-kuglerne i chokoladen
, så smager de altså også bare helt perfekt, som de er! Så har du lyst til en hurtig snack, der er en lille-bitte smule sundere, så lav bare cookie”dejen” og spis den med en ske. Mmmmmmm…


Pssst…
Hvis du gerne vil have et knæk i chokoladen i stedet for den bløde ganache, så brug i stedet 200 gram smeltet mørk chokolade og vend cookie-kuglerne heri.

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.