Højtider,  Opskrifter,  Sødt

Vegansk Jul: Eksotisk risalamande

Der har været lidt stille her på siden – og det er ikke med min gode vilje.

Men livet er pt temmelig hektisk, og jeg prøver ihærdigt at følge med… hvilket ikke altid er muligt. I øjeblikket er jeg, som jeg vidst har skrevet før, i gang med min bachelor. Bachelorprojektet tager utrolig meget af min tid og mit overskud… så indtil den er afleveret (d. 2. januar!), vil jeg nok ikke være så aktiv her.

Jeg regner med at udgive mindst 1 indlæg om ugen, men om jeg kan få udgivet flere i løbet af en uge er ikke så sikkert. Men bare rolig, min plan er, at jeg vil udgive 2-3 indlæg ugentligt, når alt bachelor-halløjet er overstået en gang i slutningen af januar!

Så hæng på – det gør jeg i hvert fald 🙂


Hvordan er det så at have umenneskeligt travlt her i julemåneden? Det er ikke så sjovt, men så er det jo rigtig godt, at jeg kan forsøde livet en smule. En måde at forsøde livet på er ved at lave og spise risalamande!

Risalamande inden Juleaften?!

Jep! Risalamande er en fantastisk dessert, og man skulle mene, at der ikke er noget som helst negativt ved risalamande. Men det er der! Risalamande er så fedt og sødt, at jeg kun spiser den ene portion, der bliver serveret, når familien går på jagt efter mandelgaven. Okay, det er ikke altid kun én portion, for nogle gange bliver mandelen ikke fundet i første omgang – og andre gange gemmer man mandelen i munden, så de andre forspiser sig i risalamande, imens man gnægger “ondskabsfuldt” indeni.

Men… pointen er, at jeg normalt kun plejer at spise risalamande, når jagten på mandelen sættes i gang – og det skyldes, at normalt risalamande er temmelig fed og temmelig sød.

Så jeg har lavet en eksotisk variation med lækker frugt og mørk chokolade, der kan give dig mulighed for at spise mere risalamande i løbet af året! Jeg har allerede spist risalamande 2 gange i år – så med risalamande til Juleaften, så har jeg slået min personlige rekord.


Eksotisk risalamande, 2-4 personer

50 g mandler – smuttede, finthakkede

½ mango – tynde skiver

1 appelsin – i fileter

250 g kokosfløde

Kornene fra ½-1 vaniljestang ELLER 1-2 tsk vaniljesukker

200 g kogt risengrød

25 g mørk chokolade – høvlet


Pisk kokosfløden op med vaniljekornene/-sukkeret. Kokosfløden vil ikke blive pisket op ligesom almindelig piskefløde/sojapiskefløde – men kokosfløden vil blive luftig.

Hvis kokosfløden begynder at “krymle” tilføjes lidt af kokosmælken/-vandet. Lidt ad gangen, så det ikke ender med at blive flydende.


Rør risengrøden i kokosfløden. Vend mandlerne i.


Find 2 fine skåle/glas frem og kom halvdelen af risalamanden i de to skåle/glas.

Fordel mangoskiverne ovenpå.

Kom den sidste halvdel af risalamanden ovenpå.

Pynt med appelsinfileterne og den mørke chokolade.

Så har du en lækker eksotisk risalamande, der er et twist til den gammelkendte!


Pssst…
 
Kokosfløde får du fra en helt almindelig dåse/karton kokosmælk. Kokosfløde er den tykke creme, der er i toppen af dåsen/kartonen.

Stil kokosmælken (dåse/karton) i køleskab ca. 12-24 timer før, kokosfløden skal bruges – på den måde er det lettere at adskille fløden og “vandet” fra hinanden.

For at få de 250 g kokosfløde vil jeg anbefale dig at bruge 2-3 dåser kokosmælk.


Pssst…
Har du ikke en rest risengrød? Så lav den aftenen inden og stil de 200 gram på køl.

Vegansk risengrød laves på samme måde som risengrød på komælk – du skal blot erstatte komælken med dejlig plantemælk 🙂

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.