Hovedret,  Højtider,  Opskrifter,  Sundt,  Tilbehør

Vegansk Jul: Selleriknoldpuré m. balsamico-rødbeder & umami-kerner

Så fik jeg lige en tidlig julegave i år 🙂

Jeg er (åbenbart) blevet nomineret til Årets Veganske Blog!

Det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg er så taknemmelig og glad. Det er skønt, at mit lille hjørne af internettet bliver anerkendt – og ja, jeg bliver bare så glad for, at jeg med Vegansk for alle kan gøre andre glade med mad og kager 😉

Klik HER for at stemme på mig aka Vegansk for alle som Årets Veganske Blog – det vil jeg blive meget taknemmelig for! Kategorien er temmelig langt nede på siden så bare fortsæt med at scrolle 🙂 Og så kan du jo samtidig stemme på alle de andre kategorier, hvor der både er årets veganske udgivelse, årets veganske produkt, årets veganske instagrammer osv osv osv. Hvor er det dejligt, at der efterhånden er så mange veganske drivkræfter, at der kan være så mange kategorier!

Du kan stemme indtil d. 29 december!


Nu er det tid til opskriften, og jeg kunne næsten nøjes med at skrive: Det her er heaven on earth!

Den ultimativt-absolut cremede hvide knoldsellerpuré smager helt fantastisk. Jeg indrømmer gerne, at jeg har et rigtig godt forhold til knoldselleri, og jeg elsker at spise den på alle mulige måder… så måske er jeg lidt biased? Men knoldselleri i form af puré sammen med lækker kokosmælk, der gør den ekstra cremet, er bare MUMS!

Og så kommer de karamelliserede løg sammen med de syrlig-søde rødbeder ovenpå og gør mig endnu mere glad i låget. Åh, du ved, når løg er dejlig klistrede? Det er sådan, de her løg er.

Og så kommer der endda også umami-kerner, som jeg kommer på nærmest alt! Umami-kerner er altid godt.

Ja, ja.. jeg lever ikke kun af kager. Jeg kan også godt finde ud af at lave nærende, varmende og et smagsfyrværkeri af et måltid. Den her ret bliver vist min ultimative vinterret! Jeg har lige spist en portion, og jeg har allerede lyst til en til – ikke fordi det ikke mætter, for det mætter, men fordi jeg bliver nødt til at komme i vegan food-heaven en gang til.

Som hovedret i sig selv er den her opskrift nok til 2-3 personer, hvorimod hvis du serverer lidt ekstra til (salat, brød og eventuelt nogle lækre linser), så er der til 4 personer 🙂


Selleriknold m. balsamico-rødbeder & umami-kerner

Balsamico-rødbeder

750 g rødbeder

3 rødløg – i kvarte

2-3 spsk olivenolie

3 spsk balsamicoeddike

2 spsk ahorn sirup

1½ tsk stødt timian

salt & peber

Selleriknoldpuré

1 selleriknold – skrællet, i små tern (du skal have omkring 700 g skrællet selleriknold)

2 fed hvidløg – knust

1 dåse kokosmælk + ca. 1 dl ekstra

2 dl vand

½ tsk salt

Umami-kerner


Tænd ovnen på 200 grader. Gør en bageplade med bagepapir klar.

Skræl rødbederne og skær dem i mellemstore tern. Bland dem sammen med løgene på en bageplade sammen med olivenolien.

Vend derefter rødbeder og løg i balsamicoeddike, ahorn sirup og timian. Drys salt og peber over.

Bag midt i ovnen i 40 minutter. Vend rødbeder og løg efter halvdelen af tiden er gået.


Imens rødbeder og løg er i ovnen, laves knoldselleripuréen
. Kom alle ingredienserne (undtagen den ekstra dl kokosmælk) i en gryde og giv det et opkog. Lad det simre uden låg i ca. 30 minutter. Blend sammen med den ekstra dl kokosmælk til det er helt cremet.

Smag eventuelt til med lidt mere salt.


Hvis
du ikke har umami-kerner klar, så lav dem. De tager ikke mere end 2-3 minutter, og så skal de bare køle lidt af.

Server rødbeder og løg ovenpå selleriknoldpuréen og drys umami-kerner ovenpå.

Verdens bedste jule-/vintermad!

   Send article as PDF   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.